Spanning, sportiviteit en strategie

De 8 Uren van de Oosterschelde is een spannende, sportieve en op strategie gerichte zeilwedstrijd op de Oosterschelde met max. 85 schepen. Het is dé unieke zeilwedstrijd voor Orc, VkSJ, Old gaffers, ongemeten en duo handed teams. Je bepaalt zelf je startplaats uit de vier mogelijkheden: Krabbenkreek, De Val, Zandkreek of de Bergse Diepsluis. Je bepaalt zelf de route op basis van de opgegeven rakken, waarbij ieder rak slechts 2x gevaren mag worden. De finish is voor de haveningang bij Sint-Annaland. De winnaar is het jacht dat in zijn klasse de hoogst gemiddelde snelheid heeft behaald. We meten dat door de gevaren afstand te delen door de berekende tijd en er vindt een correctie plaats aan de hand van de rating.

Meemaken = meedoen

Voor slechts 37,50 euro per schip doe je mee aan de 30e editie van de 8 Uren van de Oosterschelde, dit is inclusief een ligplaats in de jachthaven van Sint-Annaland van zaterdag 14 op zondag 15 september. Uiteraard mogen het diner en het feest niet ontbreken. Voor slechts €19,50,- per persoon bij voorinschrijving en afrekening profiteer je van een heerlijk buffet en aansluitend het feest.

De 30e editie voor jong én oud

De 8 Uren van de Oosterschelde is een event voor jong én oud. Voor de jeugd staat er een heel weekendprogramma klaar. Op de dag zelf vinden er aan het einde van de middag diverse activiteiten plaats waaronder tafelvoetballen en het sjorren aan een grinder die op een jacht in de Volvo Ocean Race niet zou misstaan. Aansluitend staat er een lekkere snack klaar en geniet de jeugd van het feest.

Op zondag 15 september organiseert WSV Sint-Annaland wederom het jeugdzeilen in Optimisten of RS Feva’s. Spelenderwijs wordt het zeilen onder de knie gebracht. Het zeilen duurt van 10.00 tot 15.00 uur met tussen de middag een pauze met eten in het clubhuis Buutengaets (uitsluitend voor de kinderen). Tussendoor is er ook een tochtje op een snelle rib mogelijk voor een te gekke ervaring. Voor alle deelnemers geldt: bezit van zwemdiploma A is minimaal verplicht.

Wedstrijdbescheiden

Met de bescheiden uit het wedstrijdpakket dat per post wordt toegestuurd en onderstaande documenten heb je alles dat je nodig hebt voor een geslaagde deelname aan de 8 uren van de Oosterschelde 2019. De 30e editie!

Download rakkenkaart 2019
Download Notice of Race 2019

Let op: Sinds voorjaar 2018 is het gebied direct ten noorden van de Vondelingsplaat verboden gebied voor recreatievaart. Om het rak, dat door dit gebied liep te compenseren zijn extra rakken gedefinieerd en is de nummering van de rakken aangepast.

Alles dankzij een actieve watersportvereniging

In en rond de haven worden elk jaar diverse activiteiten georganiseerd door diverse commissies van watersportvereniging Sint-Annaland. De activiteiten variëren van zeilwedstrijden, instructies en de jaarlijkse clubtocht voor de leden. Het behoeft geen uitleg dat hiervoor ieder jaar een grote groep enthousiaste leden in touw is om een zo gevarieerd mogelijk programma te presenteren. Interesse om te helpen of een lidmaatschap? Surf dan gauw naar wsv-sint-annaland.nl.