Spanning, sportiviteit en strategie

De 8 Uren van de Oosterschelde is een spannende, sportieve en op strategie gerichte zeilwedstrijd op de Oosterschelde met max. 85 schepen. Het is dé unieke zeilwedstrijd voor Orc, VkSJ, Old gaffers, ongemeten en duo handed teams. Je bepaalt zelf je startplaats uit de vier mogelijkheden: Krabbenkreek, De Val, Zandkreek of de Bergse Diepsluis. Je bepaalt zelf de route op basis van de opgegeven rakken, waarbij ieder rak slechts 2x gevaren mag worden. De finish is voor de haveningang bij Sint-Annaland. De winnaar is het jacht dat in zijn klasse de hoogst gemiddelde snelheid heeft behaald. We meten dat door de gevaren afstand te delen door de berekende tijd en er vindt een correctie plaats aan de hand van de rating.

Meemaken = meedoen

Voor slechts 30 euro per schip doe je mee aan de 31e editie van de 8 Uren van de Oosterschelde, dit is inclusief een ligplaats in de jachthaven van Sint-Annaland van zaterdag 25 op zondag 26 september. In verband met het coronavirus komt de organisatie dit jaar met een alternatieve prijsuitreiking. Het welbekende diner en feest blijven bij deze editie achterwege.

Wedstrijdbescheiden

Met de bescheiden uit het wedstrijdpakket dat per post wordt toegestuurd en onderstaande documenten heb je alles dat je nodig hebt voor een geslaagde deelname aan de 8 uren van de Oosterschelde 2021. De 31e editie!

Download de Notice of Race 2021;
Download de rakkenkaart 2021 (inclusief aanpassingen Rijkswaterstaat);
Download de digitale wedstrijdverklaring;
Download de handleiding voor het invullen van de wedstrijdverklaring.

Let op: de digitale wedstrijdverklaring kan alleen per USB-stick worden ingeleverd bij de innamedesk.

Alles dankzij een actieve watersportvereniging

In en rond de haven worden elk jaar diverse activiteiten georganiseerd door diverse commissies van watersportvereniging Sint-Annaland. De activiteiten variëren van zeilwedstrijden, instructies en de jaarlijkse clubtocht voor de leden. Het behoeft geen uitleg dat hiervoor ieder jaar een grote groep enthousiaste leden in touw is om een zo gevarieerd mogelijk programma te presenteren. Interesse om te helpen of een lidmaatschap? Surf dan gauw naar wsv-sint-annaland.nl.