Spanning, sportiviteit en strategie

De 8 Uren van de Oosterschelde is een spannende, sportieve en op strategie gerichte zeilwedstrijd op de Oosterschelde met max. 85 schepen. Het is dé unieke zeilwedstrijd voor Orc, VkSJ, Old gaffers, ongemeten en duo handed teams. Je bepaalt zelf je startplaats uit de vier mogelijkheden: Krabbenkreek, De Val, Zandkreek of de Bergse Diepsluis. Je bepaalt zelf de route op basis van de opgegeven rakken, waarbij ieder rak slechts 2x gevaren mag worden. De finish is voor de haveningang bij Sint-Annaland. De winnaar is het jacht dat in zijn klasse de hoogst gemiddelde snelheid heeft behaald. We meten dat door de gevaren afstand te delen door de berekende tijd en er vindt een correctie plaats aan de hand van de rating.

Meemaken = meedoen

Voor slechts 37,50 euro per schip doe je mee aan de 30e editie van de 8 Uren van de Oosterschelde, dit is inclusief een ligplaats in de jachthaven van Sint-Annaland van zaterdag 14 op zondag 15 september. Uiteraard mogen het diner en het feest niet ontbreken. Voor slechts €19,50,- per persoon bij voorinschrijving en afrekening profiteer je van een heerlijk buffet en aansluitend het feest.

Wedstrijdbescheiden

Download rakkenkaart 2019
Download Notice of Race 2019

Alles dankzij een actieve watersportvereniging

In en rond de haven worden elk jaar diverse activiteiten georganiseerd door diverse commissies van watersportvereniging Sint-Annaland. De activiteiten variëren van zeilwedstrijden, instructies en de jaarlijkse clubtocht voor de leden. Het behoeft geen uitleg dat hiervoor ieder jaar een grote groep enthousiaste leden in touw is om een zo gevarieerd mogelijk programma te presenteren. Interesse om te helpen of een lidmaatschap? Surf dan gauw naar wsv-sint-annaland.nl.