Spanning, sportiviteit en strategie

De 8 Uren van de Oosterschelde is een spannende, sportieve en op strategie gerichte zeilwedstrijd op de Oosterschelde met max. 85 schepen. Het is dé unieke zeilwedstrijd voor Orc, VkSJ, Old gaffers, ongemeten en duo handed teams. Je bepaalt zelf je startplaats uit de vier mogelijkheden: Krabbenkreek, De Val, Zandkreek of de Bergse Diepsluis. Je bepaalt zelf de route op basis van de opgegeven rakken, waarbij ieder rak slechts 2x gevaren mag worden. De finish is voor de haveningang bij Sint-Annaland. De winnaar is het jacht dat in zijn klasse de hoogst gemiddelde snelheid heeft behaald. We meten dat door de gevaren afstand te delen door de berekende tijd en er vindt een correctie plaats aan de hand van de rating.

Meemaken = meedoen

Voor slechts €37,50 per schip doe je mee aan de 32e editie van de 8 Uren van de Oosterschelde, dit is inclusief een ligplaats in de jachthaven van Sint-Annaland van zaterdag 17 op zondag 18 september.

Uiteraard mogen het diner en het welbekende feest niet ontbreken. Voor slechts €25,- per persoon bij voorinschrijving en afrekening profiteer je van een heerlijk buffet en aansluitend het feest aan het begin van de jachthaven. Dit wordt verzorgd door Brasserie De Deu-Braek.

Wedstrijdbescheiden

Met de bescheiden uit het wedstrijdpakket dat per post wordt toegestuurd en onderstaande documenten heb je alles dat je nodig hebt voor een geslaagde deelname aan de 8 uren van de Oosterschelde 2022. De 32e editie!

Download de Notice of Race 2022 – final versie;
Download de rakkenkaart 2022;
Download de digitale wedstrijdverklaring;
Download de handleiding voor het gebruik van de digitale wedstrijdverklaring.

In en rond de haven worden elk jaar diverse activiteiten georganiseerd door diverse commissies van watersportvereniging Sint-Annaland. De activiteiten variëren van zeilwedstrijden, instructies en de jaarlijkse clubtocht voor de leden. Het behoeft geen uitleg dat hiervoor ieder jaar een grote groep enthousiaste leden in touw is om een zo gevarieerd mogelijk programma te presenteren. Interesse om te helpen of een lidmaatschap? Surf dan gauw naar wsv-sint-annaland.nl.